@Kuba_ powiedział(a):
Prorokuję-przewiduję - nie będzie koalicji PiS+Konfederacja, @trep pisał to dawno, dla mnie prawdopodobieństwo zaczyna tu wyraźnie gęstnieć.
Jak łatwo policzyć, w dzisiejszym 2027 są trzy możliwe koalicje:
a) nieśmiertelny POPiS
b) POKonfa
c) No i ta ciecia, koalicja patryotyczna, która zdobywszy mandat 66 wolt ogłosi konstytuantę.
Łatwo zgadnąć, że kibicuję obcji cieciej, a obstawiam pierwszą. Tzn. obastawiałbym, gdybym był azardzistą, lecz nie jestem.
A Karol Nawrocki, przy wszystkich różnicach, zostanie "Lechem Wałęsą który nie zdradził".
Daj i to Wielki Budowniku!
Uwarzam rze ma do wykonania historyczną możliwość: połączenie patryotycznej części PiS z rozsądną częścią Konfy i rządzenie jak PRI czy japąska PLD.
Komentarz
Wiadomo, Niemcy to naród lepszy od innych narodów bo jako jedyny odrzucił narodowy szowinizm
Jak łatwo policzyć, w dzisiejszym 2027 są trzy możliwe koalicje:
a) nieśmiertelny POPiS
b) POKonfa
c) No i ta ciecia, koalicja patryotyczna, która zdobywszy mandat 66 wolt ogłosi konstytuantę.
Łatwo zgadnąć, że kibicuję obcji cieciej, a obstawiam pierwszą. Tzn. obastawiałbym, gdybym był azardzistą, lecz nie jestem.
Daj i to Wielki Budowniku!
Uwarzam rze ma do wykonania historyczną możliwość: połączenie patryotycznej części PiS z rozsądną częścią Konfy i rządzenie jak PRI czy japąska PLD.
Oczywiście, że jesteś hazardzistą.
...od mieszania herbata nie robi się słodsza niestety
Do rzeczywistej zmiany potrzebna byłaby polityczna mobilizacja ludzi spoza środowiska zawodowych działaczy partyjnych.
Właśnie to zrobił Nawrocki, ma takich ludzi w kancelarii.
Nowa jakość na każdym polu.