Skip to content

Najgorszy mundial eveeeer...

2»

Komentarz

• @Eden powiedział(a):
    Ty Rozum a co powiesz na España i jakiś tam Zielony Przylądek 0:0?

To mecz z cyklu tych, które nie mają sensu. Do tego co @trep napisał dodam tylko, że jak jedna drużyna nie ma motywacji, a druga zaparkowała autobus w okolicach pola karnego, to oczy bolą od oglądania.
    Mundial oglądam homeopatycznie, jak prawie całą piłkę. Jako fan kosza i siatki normalnie mnie to nudzi.

• Dla mnie tylko Battlebots. Dzięki temu wiem, co czuli Rzymianie oglądając prawdziwy sport - igrzyska gladiatorów. Reszta to tylko marny erzac.

• @marniok powiedział(a):
    Tak.
    Kolega wiedział czy podpowiedź pomogła?

Tyle razy się ten cytat pojawiał, że zapamiętałem

• @los powiedział(a):
    Dla mnie tylko Battlebots. Dzięki temu wiem, co czuli Rzymianie oglądając prawdziwy sport - igrzyska gladiatorów. Reszta to tylko marny erzac.

Najbliższe są chyba współcześnie mieszane sztuki walki, bardziej znane pod angielskim skrótem MMA.

• edytowano 16 June

Więc teraz mecz Hiszpania - Zielony Przylądek. Widziałem skrót i teraz:

• remisy w takich meczach się zdarzają,
    • gdy się zdarzą wygląda to lepiej niż jak jest 7:1,
    • ale zdarzają się zbyt rzadko by był sens oglądać wszystkie takie mecze licząc na remis / zwycięstwo ogórków.

Hiszpania postanowiła podejść do meczu na luzie, przede wszystkim kondycyjnym. Nie ma sensu się żyłować żeby napykać goli takim drużynom. Z grupy wychodzą 2 i 2/3 zespołu, a wcale nie jest powiedziane przy takim systemie, że lepiej wyjść z pierwszego miejsca niż z 3. Na kogo Hiszpania może trafić potem? Nie mam pojęcia, bo opcji przy takim systemie jest bardzo dużo i byłoby to czasochłonne sprawdzać. Ale gdyby mi za to płacili (a w kadrze Hiszpanii komuś mogą płacić) to pewnie bym sprawdził.

Więc podsumowując, takich meczów dalej nie ma sensu oglądać, ale stoją nieco wyżej niż takie jak Niemcy Curucao.

• edytowano 16 June

@MarianoX powiedział(a):

@Eden powiedział(a):
    Jedyny znany wyjątek w historii footballu to przypadek bugodrzańskich kopaczy, którzy nawet jak mają teoretycznie najlepszą drużynę na świecie (Mundial Argentina 1978), to muszą zaliczyć w kluczowym meczu wpierdol i odpaść. Tak samo dobrze żarło do półfinałów podczas Mundialu Germany 1974 i España 1982, żarło żarło i się zesrało. Bo bugodrzańskie kopacze mają mentalność chłopa pańszczyźnianego i nie wyrabiają silnej presji, oczekiwań społecznych i nie są w stanie psychicznie wygrać meczów o najwyższą stawkę

To jest klasyczna pedagogika wstydu, bo dlaczego niby drużyna, która zdobyła 3-miejsce, na kolejnym Mundialu staje się potencjalnie "najlepszą drużynę na świecie"? Ilu w historii było takich "żelaznych faworytów" przed mistrzostwami, którzy w efekcie nawet medalu nie zdobyli?

Idąc taką logiką to "mentalność chłopa pańszczyźnianego" mają Holendrzy I Portugalczycy, którzy będąc zwykle znacznie lepsi piłkarsko od Polski nigdy tytułu mistrza świata nie zdobyli.

Igzekli, ale i nie oni są najbardziej oczywistym przykładem. Faworytów było wielu i często więcej niż jedną ekipa na mundial. Natomiast istotnie była kiedyś raz drużyna, o której absolutnie wszyscy byli przekonani że jest najlepsza na świecie, a reszta nie tyle jest gorsza, co pozostaje daleko w tyle. Były to Węgry w 1954 r.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Eden powiedział(a):

To mecz z cyklu tych, które nie mają sensu. Do tego co @trep napisał dodam tylko, że jak jedna drużyna nie ma motywacji, a druga zaparkowała autobus w okolicach pola karnego, to oczy bolą od oglądania.
    Mundial oglądam homeopatycznie, jak prawie całą piłkę. Jako fan kosza i siatki normalnie mnie to nudzi.

Kosz - nudny do grania i oglądania.
    Siatka - ok do grania, zwłaszcza że rekreacyjnie ujdzie w składach mieszanych, do oglądania nuda.

Hokej próbowałeś?

• Wychodzi na to, że dla FIFA to najlepszy mundial over:

• edytowano 17 June

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@Eden powiedział(a):

Kosz - nudny do grania i oglądania.
    Siatka - ok do grania, zwłaszcza że rekreacyjnie ujdzie w składach mieszanych, do oglądania nuda.

Hokej próbowałeś?

Pamiętam, że popularność koszykówki w Polsce wystrzeliła dopiero wraz z transmisjami NBA.

Przedtem była ta dyscyplina niszowa przeznaczona dla wysokich osób z dość niską oglądalnością.

1. Kosz jest pasjonujący do grania i ciekawy do oglądania.
    2. Siatka też.
    3. Piłka nożna bywa ciekawa do grania (w małych składach) i nuuuuudna do oglądania. Wczoraj obejrzałem wszystko co ciekawe w meczu Francuzów, dwa razy podchodząc na chwilę do telewizora i skacząc po kanałach.
    4. Hokej - z racji wieku czasem krążek mi umyka, co zmniejsza radość z oglądania ;)

Na mundialu mamy swój wkład, a mianowicie sędzia Marciniak nie wywalił Messiego za ewidentny brutalny faul.

• Tylko Battlebots. Jeśli z zawodnika nie lecą kawałki w trakcie zmagań, jeśli nie staje on w ogniu, nie wylatuje na kilka metrów, by opaść z hukiem, nie rozpada się pod uderzeniem na kilka części, to to jest macanie się a nie żaden sport.

• @los powiedział(a):
    Tylko Battlebots. Jeśli z zawodnika nie lecą kawałki w trakcie zmagań, jeśli nie staje on w ogniu, nie wylatuje na kilka metrów, by opaść z hukiem, nie rozpada się pod uderzeniem na kilka części, to to jest macanie się a nie żaden sport.

Kolesie wkręceni w gałę są mniej żenujący niż ci walący dystansem do plebsu. W tym sezonie przynajmniej.

• Nie wiem czy coś przebije Vozinhę, ale jest i zeitgeistowy i symboliczny i prosty do opowiadania nawet ludziom nie wkręconym w meczyki.

• Po wczorajszym meczu Anglia-Chorwacja, mam propozycję aby faworyci (najwyższy ranking) grali ze sobą na początku, bo wtedy znacząco spada brak motywacji u przegranego, a w przypadku remisu u obu.

• Lista strzelców 4 bramek dla Szwajcarii w meczu z Bośnią i Hercegowiną:

1:0 – Johan Manzambi 74′
    2:0 – Ruben Vargas 84′
    3:0 – Johan Manzambi 90′
    4:1 – Granit Xhaka 90+7′ (rzut karny)

• Dlatego zawsze kobicowam oryginalnym drużynom z Afryki gdzie białego, poza trenerem ofc, nie uświadczysz na boisku.
    A w Europie w drugą stronę - myśl techniczna i szkoleniowa tak poszla do przodu że autochtoni nie nadążają.
    W polityce tak samo, w demografii i nawet nałuce.
    Echhhh....kurwens....

• @marniok powiedział(a):
    Dlatego zawsze kobicowam oryginalnym drużynom z Afryki gdzie białego, poza trenerem ofc, nie uświadczysz na boisku.
    A w Europie w drugą stronę - myśl techniczna i szkoleniowa tak poszla do przodu że autochtoni nie nadążają.
    W polityce tak samo, w demografii i nawet nałuce.
    Echhhh....kurwens....

Mnie tez zasmucila porażka Senegalu w niedawnych derbach Afryki :)

• Portugalia, w której składzie gra Cristiano Ronaldo - człowiek o większym majątku niż budżet Doktora Kongo, remisuje z reprezentacją tego śmiesznego kraju.

• @MarianoX powiedział(a):
    Lista strzelców 4 bramek dla Szwajcarii w meczu z Bośnią i Hercegowiną:

1:0 – Johan Manzambi 74′
    2:0 – Ruben Vargas 84′
    3:0 – Johan Manzambi 90′
    4:1 – Granit Xhaka 90+7′ (rzut karny)

Wiesz pan, tak. Ale też odzwierciedla to społeczeństwo szwajcarskie. Tam tak jest, że na derektora w banku pana Granita by nie wzięli, ani nawet Johana, choć ma bardziej wyjściowe imię. Natomiast na futbolistę -- owsem, bo tu się liczy wyłącznie wynik, a nie układy czy jakiego masz tatulka. Tak więc cała ambicja tych zdolnych ludzi idzie w sport, bo tylko tam im wolno fiknąć.

• edytowano 10:09

Turcja dostała w trąbę 0:1 od Paragwaju, więc jest po dwóch porażkach i już tylko mecz o honor z USA im został. Nie spodziewałem się.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.