Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

1135136137138139141»

Komentarz

• Chodziło o minus.
    Więc minus dla wasz.

👣

🐾
    🐾

• Za każdą pogodę odpowiada jednoosobowo (albo dwu- albo trzy-) sam Pan Bóg.

Wiemy, że Pan Bóg nasz miłuje.

Z powyższych dwóch zdań wynika, że każda pogoda, jest najlepsza z możliwych, gdyż gdyby mogła być lepsza, Pan Bóg by ją zarządził.

My, jako wdzięczne dzieci, winniśmy więc dziękować za każdą pogodę i traktować ją w sercu jako najlepszą. Co przypadkiem jest zgodne ze świętopawłowym "za wszystko dziękujcie".

• @yusek powiedział(a):
    "-" 25 st.C ciepło ? ;)

Myślnika używam czasem zamiast przecinka, więc nie każdy myślnik oznacza minus.

• Tym bardziej, że po minusach nie ma spacji.

• ojtamojtam

• @trep; gdybym dziękowała Panu Bogu z serca za trąby powietrzne zrywające dachy byłabym oszustką, Ducha Świętego kojarzę z powiewem wiatru, nawet z silniejszym wiatrem oczyszczającym atmosferę; to jest miłe i dobre, ale tsunami niszczące miasta i uśmiercające ludzi to dopust Boży. Jestem za małą mrówką, by być jak św. Paweł - najmądrzejszy z ludzi, mogę być jak Hiob i w obliczu dopustów mieć w sobie pokorę.

• Dwie miłe wiadomości:
    1. Zaległość - Sprzedaż "Gazety Wyborczej" (Grupa Agora) wynosiła 23 494 egz. (o 18,8 proc. mniej), z czego 22 659 egz. to były wydania drukowane (o 19,2 proc. mniej). (porównanie pierwszego kwartału r/r za 2026) Źródło. W wpise zaczynającym cieszyliśmy się, że spadła poniżej 200 tyś, teraz czekamy na poniżej 20 tyś ( co jest bardzo realne, wystarczy zlikwidować pewne prenumeraty)
    2. Restrukturyzacja Agory trwa: Agora uzgodniła plan połączenia ze swoją spółką zależną Agora TC. Celem wchłonięcia tej firmy jest uproszczenie struktury grupy kapitałowej Agora. Źródło.

Z informacji nr 1 wyłania się obraz nader miodny, co wskazuje na racjonalne zachowanie prezesa Agory względem Nadredaktora, któremu mogę jedynie sparafrazować 'Nie płacz Adaś, bo tu miejsca brak na twe babskie łzy'
    A informacja nr 2 jest o tyle ciekawa, że owa spółeczka była wydzielona ponad 20 lat temu, więc to nie ma wiele wspólnego z rachunkiem ekonomicznym, a o wiele więcej z walkami frakcyjnymi i degradacją prestiżu. Tam trwa jakaś rozpaczliwa walka pod dywanem.

• No i git. Sęk w tym, że wychowankowie Adasia rozpełzli się po różnych mediach i tam rozsiewają swąd siarki. Sznepfowa, Biedrzycka i inni podobni.

• @Mania powiedział(a):
    No i git. Sęk w tym, że wychowankowie Adasia rozpełzli się po różnych mediach i tam rozsiewają swąd siarki. Sznepfowa, Biedrzycka i inni podobni.

Sznepfowa to raczej 'pampers', o ile mnie pamięć nie zawodzi. A michnikoidy wcale wielkich sukcesów nie odnosiły, 'Afera Michnika-Rywina' wyznaczyła kres ich potęgi. Po władzy cinkciarza z Żyrardowa, żaden premier się już z Bratem Stefana bez ichnika nie liczył zbytnio.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Mania powiedział(a):
    No i git. Sęk w tym, że wychowankowie Adasia rozpełzli się po różnych mediach i tam rozsiewają swąd siarki. Sznepfowa, Biedrzycka i inni podobni.

Sznepfowa to raczej 'pampers', o ile mnie pamięć nie zawodzi. A michnikoidy wcale wielkich sukcesów nie odnosiły, 'Afera Michnika-Rywina' wyznaczyła kres ich potęgi. Po władzy cinkciarza z Żyrardowa, żaden premier się już z Bratem Stefana bez ichnika nie liczył zbytnio.

No wiem, ale gdy czytam na X wredne, antypolskie wpisy= manipulacje/kłamstwa - patrzę w autoprezentację ich autorów, którzy mają na koncie pracę w GW i uznają za stosowne pochwalić się tym faktem. Tabuny ludzi przeszło przez tę redakcję (nie tylko dziennikarze) i wszyscy świnie.

• Tak, wiele osób przeszło, prawie nie ma przyzwoitych.
    Tak kres ich potęgi to okolice 2005, później to odcinanie kuponów, a że było ich dużo, to i długo odcinają.
    Czasy 'śniadanek na Rozdrożu' już nie wróciły.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Tak, wiele osób przeszło, prawie nie ma przyzwoitych.
    Tak kres ich potęgi to okolice 2005, później to odcinanie kuponów, a że było ich dużo, to i długo odcinają.
    Czasy 'śniadanek na Rozdrożu' już nie wróciły.

A jednak gazownicy są wszędzie. Nie dawniej jak wczoraj w Ryju Kraków nadawała korespondentka PR skądś tam - pani Milena Rahab-Hahab czy jak jej tam. To nazwisko wryło mi się w pamięć.

• edytowano 11:04

W latach 90-tych Michnik wydawał się przepoteżny.

Dzisiaj liczni ludzie poniżej 40-tki zapytają: Kto to jest Michnik?

• @Mania powiedział(a):
    @trep; gdybym dziękowała Panu Bogu z serca za trąby powietrzne zrywające dachy byłabym oszustką, Ducha Świętego kojarzę z powiewem wiatru, nawet z silniejszym wiatrem oczyszczającym atmosferę; to jest miłe i dobre, ale tsunami niszczące miasta i uśmiercające ludzi to dopust Boży. Jestem za małą mrówką, by być jak św. Paweł - najmądrzejszy z ludzi, mogę być jak Hiob i w obliczu dopustów mieć w sobie pokorę.

https://excathedra.pl/discussion/comment/593426/#Comment_593426

A św. Max (podczas wojny):

Pamiętajmy, że Pan Bóg rządzi światem i nic się wydarzyć nie może czy to wielkiego, czy małego, jeżeli On tego nie dozwoli. On zaś tylko to dozwala, co jest dla większego dobra dusz, wiecznego, trwałego, prawdziwego dobra. - Więc spokoju, dużo pokoju i ufności potrzeba, by niepotrzebnie się nie martwić!

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.